Druk gedrag & dromen – AD(H)D

Druk gedrag & dromen – AD(H)D
Alle kinderen zijn wel eens druk. Met mooi weer of juist rond Sinterklaas. Druk voor een verjaardag of spelend met een vriendje. Er zijn ook kinderen die altijd druk zijn. Kinderen die alles doen wat er in hun hoofd opkomt. Moeite hebben om op school alle instructies op te volgen. Vergeten hun vinger op te steken en direct roepen wat er in hun opkomt. Thuis vanaf zonsopgang als een wervelwind door het huis schieten. Dat vraagt veel aansturing thuis en op school om hen te helpen hun gedrag te reguleren. Een pittige uitdaging voor ouders en leerkrachten.

Alle kinderen dromen wel eens weg. Dromen over voetballer worden, de Efteling of een verre vakantie. Er zijn ook kinderen die te vaak wegdromen. Dromen tijdens de uitleg van de rekenles. Wegdromen aan tafel en wegdromen in het veld tijdens een wedstrijd. Kinderen die in een droomwereld gaan leven. Het vraagt veel aansturing thuis en op school om hen te helpen ‘bij de les’ te blijven.

Uitleg aan kinderen met ADHD en ADD en aan hun ouders is een eerste stap in de behandeling. We gebruiken hiervoor de methode ‘zet mij even op pauze’ en ‘ADHD daar kan ik zo veel mee’.
De kinderarts of kinderpsychiater kan medicatie adviseren. We geven hierover duidelijke en uitgebreide uitleg en volgen dit goed. Soms zijn er ook bijkomende problemen zoals angst of boosheid. In individuele therapie zoeken we naar oplossingen.